top of page
IMG_0652_cropped.jpg
IMG_0712.jpg

אומרים שלום לאדם

מה בעצם קורה בטיפול אייפק?

לטיפול אייפק יש מבנה פחות יותר קבוע עם כמה ווריאציות אפשריות.

1. נגיד שלום לבן אדם

אקבל את פניכם, אשמע מה שלומכם ואיך עבר השבוע, איך עבר הטיפול הקודם, אם היה קושי או עבר חלק, הורגש שיפור או אולי עוד לא, מה קרה מסביב... כי הרי אנחנו מטפלים בבן אדם שלם, לא רק בנזלת או בנקודה המגרדת.

2. נגיד שלום לגוף

יש פרוטוקול ליצירת התקשורת עם הגוף, שזה סוג של כיול – הרי כל אדם הוא שונה, כך אני בודקת שיש לי מבחן שריר אמין עם אותו בן אדם שמולי ושהוא מוכן לטיפול.

 

תוך כדי אגע לכם באף ואבדוק אם היד חזקה. למה?

קצה האף הוא נקודה שמראה על רמת המים בגוף, וזה מאוד חשוב באייפק, כי רמת המים משפיעה על הולכת החשמל בגוף. אם בגוף חסרים מים, זה עלול להשפיע על מבחן השריר.

במילים אחרות, אם אתם מיובשים, התוצאות של מבחן השריר עלולות להיות לא מדויקות. לכן בודקים מים בתחילת כל טיפול.

3. הגדרת נושא

אם הכל בסדר ויש לנו תקשורת טובה, הגיע הזמן להגדיר את נושא הטיפול.

גם זה נעשה בתיאום עם הגוף באמצעות מבחן השריר. נשאל את הגוף במה (באיזה גורם או גורמים) נכון לטפל היום. לפי התשובה שנקבל מהגוף נבנה את הטיפול.

חשוב להבין:
באייפק אנחנו מטפלים בגורמים, לא בתסמינים. כך אני לא אטפל בנזלת או באסתמה אלא אטפל במה שגורם לנזלת או לאסתמה. יש גורמים פיזיים (למשל אלרגיה לאבק או לאבקנים - את הרשימה שלהם קיבלנו באבחון), ויש גורמים רגשיים שיעלו בשיחה או דרך מטריצה.

נשאל אם נכון לעשות היום טיפול פיזי, רגשי או משולב. ננסה לכוון שבכל טיפול נטפל גם בנושא פיזי וגם בנושא רגשי, כי זה הכי יעיל מבחינה טיפולית, אבל כמובן הגוף הוא המחליט – יכול להיות שבטיפול מסוים הגוף יאפשר רק טיפול פיזי או רק טיפול רגשי.

 

את הנושא\הנושאים לטיפול נרשום על פתק שתחזיקו ביד בזמן הטיפול.

IMG_0756_edited.jpg

מגדירים נושא לטיפול

IMG_0764.jpg

נושא לטיפול וחיזוקים

4. קבלת הוראות ביצוע לטיפול

עכשיו נקבל מהגוף את ההוראות לביצוע הטיפול:
🔸 באיזו טכניקת טיפול להשתמש
🔸 כמה זמן לבצע כל טכניקה
🔸 איזה חיזוקים נכון להחזיק ביד
🔸 האם צריך להחזיק אצבע

 

חיזוקים יכולים להיות כל מיני דברים. אני משתמשת במשולש טאכיון, צינורית שמכילה תדרים מחזקים שאנחנו קוראים לה חיזוקית, וקריסטלים שונים.

לעיטים קרובות נקבל הוראה להחזיק אצבע מסוימת בזמן הטיפול או בחלק ממנו.

הטכניקות הכי נפוצות הן:
🔸 טיפול "עמוד שדרה" - תיפוף עולה ויורד על נקודות דיקור שהן נמצאות לאורך עמוד השדרה, משמש בדרך כלל לטיפול פיזי כמו למשל ביטול אלרגיה
🔸 ניקוי מרידיאנים – גירוי נקודות דיקור מסוימות, אך לא במחטים אלא באמצעות מיני-מסאז'ר, משמש בדרך כלל לשחרור רגשות שהם תקועים בגוף בטיפול בנושאים רגשיים
🔸 7 נקודות – קבוצה של נקודות דיקור שגם אותן נגרה באמצעות מיני-מסאז'ר, בדרך כלל שלב אחרון של הטיפול, מזרים אנרגיה ומחזק את הטיפול באופן כללי

4. ביצוע לטיפול

עכשיו, שיש את כל ההוראות, נבצע את הטיפול.

תחזיקו ביד אחת את הנושא לטיפול וביד השניה את החיזוקים.

בטיפול עמוד שדרה יושבים או עומדים.

בניקוי מרידיאנים ו-7 נקודות בדרך כלל שוכבים.

 

אחרי הטיפול תתבקשו לשכב למנוחה, בדרך כלל כ-20 דקות, עם הנושא והחיזוקים בידיים, כדי לתת לטיפול זמן להטמע.

אחרי המנוחה אבדוק, שוב במבחן שריר, אם הטיפול נקלט.

לפני הטיפול היד היתה חלשה מול הנושא. אחרי הטיפול היא תהיה חזקה מול אותו נושא. המשמעות היא שהרגישות או החולשה מול הנושא עברה ולא קיימת עוד.

אך גם עכשיו עוד לא סיימנו. חשוב להבין שהטיפול עדיין בתהליך.

עשינו שינוי על הרובד האנרגטי של המטופל, וב-25 שעות אחרי הטיפול הגוף מעתיק את השינוי הזה לרבדים האחרים שלו (פיזי, חשמילי, ביוכימי, רגשי ועוד).

 

כדי לשמור על התהליך הזה ולמנוע שיבושים, יש לשמור הוראות מגבילות:

🔸 יש הוראות קבועות, שהן תקפות אחרי כל טיפול אייפק, למשל להימנע ממאמץ גופני וכל פעילות פולשנית או חזקה מבחינה אנרגטית ב-25 שעות אחרי טיפול, וגם 6 שעות לא להתקלח 

🔸 יש הוראות משתנות לפי הנושא שטופל. בגדול יש להימנע 25 שעות מהגורם שטופל. למשל אם טיפלנו בחלב, יש להימנע מחלב ל-25 שעות. לפעמים זה קל, לפעמים קשה ולפעמים בלתי אפשרי. כשזה קשה או בלתי אפשרי, יש פתרונות.

וכל זה כדי שהטיפול ייקלט ללא הפרעות ובפגישה הבאה נמצא שהוא נקלט באופן מלא ואין עוד עבודה בנושא הזה – שהמשמעות היא שעם האלרגיה\רגישות\חולשה הספציפית הזאת גמרנו! 😊👍

IMG_0660.jpg

טכניקת עמוד שדרה

IMG_0694.jpg

ניקוי מרידיאנים

bottom of page